Οδηγίες δήλωσης συμμετοχής στα σχολικά προγράμματα της ESA 2022/23

Τα Σχολικά προγράμματα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος επιστρέφουν τον Σεπτέμβριο του 2022. Με το Astro Pi, το Climate Detectives, το Mission X, το Moon Camp και το CanSat, οι μαθητές σας μπορούν να αποκτήσουν γνώσεις για το περιβάλλον της Γης, να εκπαιδευτούν όπως οι αστροναύτες, να σχεδιάσουν έναν σεληνιακό σταθμό, να κατασκευάσουν ένα μικροδορυφόρο ή να προγραμματίσουν έναν υπολογιστή και να επικοινωνήσουν με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Μελετήστε, επιλέξτε το αγαπημένο σας και ξεκινήστε ενδιαφέροντα προγράμματα για το Διάστημα μαζί με την τάξη σας!

Εάν θέλετε να κάνετε ερωτήσεις σχετικά με τα προγράμματα, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω e-mail info@esero.gr

Astro Pi

Μάθετε προγραμματισμό μελετώντας το διάστημα! Μπορείτε να διεξάγετε τη δική σας επιστημονική έρευνα συντάσσοντας κώδικα μέσω του υπολογιστή Raspberry Pi. Προσφέρονται δύο αποστολές, μια για αρχάριους και μια για πιο έμπειρους κωδικοποιητές: Mission Zero και Mission Space Lab.

Ηλικιακές ομάδες:
Mission Zero έως 14 ετών (αρχάριοι)
Mission Space Lab έως 19 ετών (προχωρημένοι)

Οι εγγραφές στο Astro Pi γίνονται μέσω της ιστοσελίδας της ESA

Αναζητήστε εδώ το μεταφρασμένο υλικό

Μείνετε συντονισμένοι. Οι διαδικτυακές επιμορφώσεις για εκπαιδευτικούς πρόκειται να ξεκινήσουν τον Οκτώβριο!

CanSat

Σχεδιάστε, κατασκευάστε, δοκιμάστε και εκτοξεύστε τον δικό σας μίνι δορυφόρο που χωράει σε ένα κουτάκι αναψυκτικού! Βελτιώστε τις δεξιότητές σας στη μηχανική και τον προγραμματισμό ανταποκρινόμενοι σε αυτήν την πρόκληση. Η ομάδα σας θα σχεδιάσει ένα επιστημονικό πείραμα που θα διεξαχθεί από το CanSat κατά την εκτόξευση και κατά την προσγείωση στο έδαφος.

Ηλικιακές ομάδες: 14 ετών και άνω

Οι εγγραφές στο CanSat γίνονται μέσω της ιστοσελίδας CanSat in Greece

Μείνετε συντονισμένοι. Οι διαδικτυακές επιμορφώσεις για τις ομάδες μαθητών πρόκειται να ξεκινήσουν!

Climate Detectives

Προσδιορίστε ένα τοπικό κλιματικό πρόβλημα. Διερευνήστε το πρόβλημα χρησιμοποιώντας πραγματικές δορυφορικές εικόνες και δεδομένα από τοπογραφικές έρευνες που θα πραγματοποιήσετε μόνοι σας. Στη συνέχεια, προτείνετε μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος ή παρακολούθηση της εξέλιξής του. Ο καθένας από εμάς μπορεί να εμπλακεί και να επηρεάσει ό,τι συμβαίνει γύρω του!

Ηλικιακές ομάδες: 8 έως 19 ετών

Οι εγγραφές στο Climate Detectives γίνονται μέσω της ιστοσελίδας του ESERO Greece.
Η Φάση 1 διαρκεί από 16 Σεπτεμβρίου έως 24 Νοεμβρίου, όπου θα πρέπει να μας στείλετε μέσω e-mail στο climate-detectives@esero.gr το έγγραφο που θα συμπληρώσετε (τίτλος πρότζεκτ, περίληψη κ.λπ.).
Βρείτε το έγγραφο εδώ.
Στο τέλος, κοινοποιήστε το έργο σας στην Κοινότητα του Climate Detectives
Αναζητήστε εδώ το μεταφρασμένο υλικό

Μείνετε συντονισμένοι. Οι διαδικτυακές επιμορφώσεις για εκπαιδευτικούς πρόκειται να ξεκινήσουν τον Οκτώβριο!

Mission X

Τώρα είναι η ώρα να σηκωθείτε, να κινηθείτε και να προπονηθείτε σαν αστροναύτης! Στο Mission X, θα μάθετε τα καλύτερα κόλπα για να παραμένετε σε φόρμα και υγιείς στο διάστημα και στη Γη. Εκτελέστε τις σωματικές ασκήσεις και μάθετε για τη διατροφή των αστροναυτών. Ταυτόχρονα, μαζέψτε πόντους για να βοηθήσετε τις μασκότ Luna και Leo να περπατήσουν στη Σελήνη.

Ηλικιακές ομάδες: 5-12 ετών

Οι εγγραφές στο Mission X γίνονται μέσω της ιστοσελίδας του Mission X Greece όπου υπάρχει και διαθέσιμο υλικό. Μεταφρασμένες δραστηριότητες μπορείτε να βρείτε και στην ιστοσελίδα του ESERO Greece.

Μείνετε συντονισμένοι. Οι διαδικτυακές επιμορφώσεις για εκπαιδευτικούς πρόκειται να ξεκινήσουν τον Οκτώβριο!

Moon Camp

Αποδεχτείτε την πρόκληση και δοκιμάστε ό,τι χρειάζεστε για να ζήσετε στο διάστημα και σχεδιάστε μια τρισδιάστατη κατασκευή του δικού σας σεληνιακού σταθμού για τους μελλοντικούς αστροναύτες. Επιλέξτε το επίπεδο που ταιριάζει καλύτερα στην ομάδα σας και βρείτε το μεταφρασμένο υλικό εδώ: Discovery για αρχάριους, Explorers για μεσαίου επιπέδου συμμετέχοντες ή Pioneers για πιο έμπειρες ομάδες.

Ηλικιακές ομάδες: 6-19 ετών

Οι εγγραφές στο Moon Camp γίνονται αρχικά συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής στην ιστοσελίδα της ESA. Στη συνέχεια, υποβάλλετε το έργο σας για το Discovery εδώ, για το Explorers εδώ και για το Pioneers εδώ.

Μείνετε συντονισμένοι. Οι διαδικτυακές επιμορφώσεις για εκπαιδευτικούς πρόκειται να ξεκινήσουν τον Οκτώβριο!